Boris Vukelić

bvukelic1Boris Vukelić je rođen 24.07.1982. godine u Vrbasu. Počeo je da trenira stoni tenis 1989. godine u Zmajevu, gde je tada i živeo sa svojom porodicom. Nakon Zmajeva i kratkog vremenskog perioda provedenog u Beočinu,1997. godine prelazi u Crvenu Zvezdu. Ostvarivši nezapamćen broj medalja na domaćoj i inostranoj sceni, popularni ”Vukela” odlučuje da 2002. godine napusti redove šampiona i zaigra u ”Lincu” iz Austrije, zatim u ”Ottenau” iz Nemačke. Nakon tih iskustava, put ga je odveo do još jednog nemačkog kluba- ”Regenzburg”.

Nastupajući za STK Crvena Zvezda, klub koji i danas spominje sa osmehom i pomalo sete zbog prošlih vremena, mnogo puta se nalazio na pobedničkom postolju. Izdvojićemo samo neke najbitnije rezultate:

– u kadetskoj konkurenciji, osvojio je pregršt odličja, a neka od njih su: srebrna medalja (ekipno) i bronzana medalja (dubl) sa Evropskog prvenstva; bio je trostruki Prvak Balkanijade (singl, dubl, ekipno), Prvak Srbije, najmlađi učesnik turnira ”Top 12”  za seniore u istoriji, pobednik ”Top 12” za kadete itd.

bio je izuzetno uspešan i u juniorskoj konkurenciji: tri bronze sa Evropskog prvenstva (ekipno, dubl, mešoviti dubl), II mesto na Mediteranskim igrama u singlu; bio je Prvak Srbije, pobednik ”Top 12turnira na teritoriji Srbije i dva puta učesnik ”Top 12 Evrope

i u seniorskoj konkurenciji je nastavio sa postizanjem izuzetnih rezultata kao i u mlađim kategorijama. Sa Crvenom Zvezdom osvojio je dve titule Prvaka Super lige Srbije; bio je Prvak Srbije (dubl, mix, singl), pobednik ”Top 12” turnira i osvajač brojnih međunarodnih medalja.

 Boris Vukelić je svojoj karijeri dodao i naziv Selektora Seniorske reprezentacije Srbije od 2009. do 2013. godine. Danas je na poziciji Selektora reprezentacije Katara.

 

 

Naša himna

speaker_volume-128

Poen za titulu

film_clip_movie_timestamp-128

Naši sponzori

DunavosiguranjeLogoMali

MARKOP MaliLogo

ButterflyLogoMali

KnezLogo