Slobodan Tasković

Tasko3Slobodan Tasković je rođen 27.11.1968. godine u Beogradu. Osnovnu i srednju ekonomsku školu završio je u Beogradu. Nakon završenog služenja vojnog roka od septembra 1987. do septembra 1988. godine upisuje i završava 1992. godine Višu poslovnu školu u Beogradu, odsek Robni promet, smer Komercijalno poslovanje. Od jula 2000. do februara 2001. godine pod pokroviteljskom Međunarodnog Olipijskog Komiteta, Sportske Akademije u Beogradu i Stonoteniskog saveza Jugoslavije, pohađao i završio kurs «Tehnologija i metodika stonog tenisa» na osnovu koga 2002. godine dobija licencu tadašnjeg Stonoteniskog saveza Jugoslavije za treniranje i vođenje kluba.

2006. godine upisuje, a 2010. završava trogodišnje strukovne studije na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi u Beogradu, smer – stoni tenis i time dobija stručni naziv: «Trener stonog tenisa prvog stepena visokog obrazovanja».

Svoju sportsku karijeru u stonom tenisu Slobodan Tasković je započeo kao igrač u STK Partizan iz Beograda 1979. godine. Po ponovnom aktiviranju Stonoteniskog kluba Crvena Zvezda 1981. godine, prelazi u nju. Osvaja ekipnu juniorsku titulu prvaka Srbije i Beograda sa Crvenom zvezdom, kao i titulu pojedinačnog vicešampiona na prvenstvu Srbije i Beograda. Dve godine uzastopno nastupa za juniorsku reprezentaciju Srbije na tadašnjem takmičenju svih tadašnjih reprezentacija bivših republika pod nazivom turnir bratstva i jedinstva. Tu ostaje do 1988. godine i odlaska u JNA, kada privremeno prestaje sa aktivnim bavljenjem stonim tenisom.

Tasković Slobodan svoju trenersku karijeru započinje pukim sticajem okolnosti. Na turniru malog fudbala u koji se održavao u mestu Ugrinovci, opština Zemun, prepoznao ga je igrač stonog tenisa iz tog mesta Starčević Perica i zamolio ga da pogleda i proceni stonotenisku školu osnovanu u njegovom mestu. Nakon par obilazaka stonoteniske škole Stonotneiskog kluba Ugrinovci, od oktobra 1990. godine, Tasković Slobodan počeo je da radi kao trener istoimenog kluba. U početku tri puta nedeljno, a kasnije svakodnevni treninzi otkrili su njegovu strasnu želju da se bavi ovim pozivom. Tamo ostaje do juna 1993. godine. Sa Ugrinovcima osvaja titulu ekipnog Prvaka Srbije u kadetskoj konkurencijii, a Vladimir Marić, takmičar kluba, postaje kadetski reprezentativac.

Avgusta 1993. godine odlazi u STK Mladost iz Zemuna zajedno sa Vladimirom Marićem, gde ostaje do juna 1996. godine. Sa Zemunskom Mladosti takođe osvaja titule Prvaka države u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji i sa seniorskom ekipom ulazi u Super ligu Jugoslavije, a pored Vladimira Marića stvara još jednog reprezentativca države Bojana Miloševića. 

Od 01.08.1996. do 30.06.1998. godine prelazi u STK IMT iz Novog Beograda, sa kojim takođe osvaja titulu Prvaka Srbije u juniorskoj konkurenciji i sa seniorskom ekipom ulazi u Super ligu Jugoslavije.

Od 01.08.1998. godine postaje trener STK Crvena Zvezda, sa kojom postiže najveće uspehe u istorijatu kluba. U periodu od sezone 1998/1999 do sezone 2005/2006, dakle 8 godina, sa seniorskom ekipom osvaja 4 titule Prvaka države, sa juniorskom ekipom osvaja 5 titula Prvaka države, a sa kadetskom ekipom osvaja 1 titulu Prvaka države uz preko 20 medalja na pojedinačnim prvenstvima države u svim konkurencijama

Sezone 2000/2001 STK Crvena Zvezda osvaja ekipne titule u svim kategorijama što do sada nije pošlo za rukom ni jednom klubu u istoriji stonoteniskog sporta naše zemlje. Zahvaljujući tome STK Crvena Zvezda postaje 2001. godine najbolji klub Sportskog Društva Crvena Zvezda, a Tasković Slobodan po izboru svih trenera u organizaciji Zajednice klubova Super i Prve lige biva proglašen najboljim trenerom u Srbiji za 2001. godinu.

Tasko4Takođe sezone 2004/2005 osvojene su titule u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, a Tasković Slobodan je proglašen najboljim trenerom Sportskog Društva Crvena Zvezda za 2004. godinu. U svom radu, između ostalih, učestvovao je u stvaranju reprezentativaca Marka Jevtovića, Borisa Vukelića, Dragana Klajića, Vladimira Marića, Bojana Miloševića, Dejana Dujakovića, Daniela Toađera i dr. a Marko Jevtović i danas nastupa za našu najbolju selekciju.

Od jula 2006. do maja 2009. godine Slobodan se posvećuje organizacionim poslovima u Stonoteniskom klubu Crvena Zvezda, Stonoteniskom Savezu Beograda, gde je 2005. godine izabran za Generalnog sekretara, kao i pripremi za Evropski šampionat 2007. godine u Beogradu. 

Na trenersku klupu Crvene Zvezde vraća se u julu 2009. godine i te sezone 2009/2010 osvaja seniorsku i juniorsku ekipnu titulu Šampiona Srbije – ukupno 5. seniorsku i 7. juniorsku titulu u svojoj karijeri.

Od jula 2010. godine mesto prvog trenera prepušta svom dugogodišnjem kapitenu Vladimiru Mariću, koji se i danas nalazi na toj poziciji, a Tasković Slobodan se posvećuje organizacionim poslovima u klubu i Stonoteniskom Savezu Beograda.

Kao trener Juniorske Reprezentacije Srbije u periodu od 2003. – 2005. godine, Tasković Slobodan osvaja Srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 2004. godine. Sa Balkanskih prvenstava od 2003. – 2005. godine donosi preko 25 medalja. Igrači koje je direktno trenirao imaju 12 medalja sa Evropskih omladinskih šampionata.

Aprila 2000. godine izabran je za direktora Stonoteniskog kluba Crvena Zvezda i na toj poziciji se i danas nalazi. 

Godine 2013. postaje šef Stručnog štaba reprezentacije Srbije. Takođe postaje član Programske komisije Olimpijskog Komiteta Srbije.

Zahvaljujući uspešnom radu zajedno sa svojim saradnicima, Stonoteniski klub Crvena Zvezda je danas jedan od najorganizovanijih klubova u zemlji. Ima 3 stonoteniska trenera, kondicionog trenera, fizioterapeuta, stonotenisku školu sa preko 60 dece uzrasta 7-12 godina kao i predstavnike u svim uzrasnim kategorijama.

Vrh strane

Naša himna

speaker_volume-128

Poen za titulu

film_clip_movie_timestamp-128

Naši sponzori

DunavosiguranjeLogoMali

MARKOP MaliLogo

ButterflyLogoMali

KnezLogo